Buon Ferragosto!

Ziua de 15 august, numită și „Ferrragosto” este considerată de către italieni punctul culminant al verii și al vacanței. Este o sărbătoare importantă a anului și îndelung așteptată, menită să recompenseze prin divertisment și relaxare eforturile depuse de fiecare persoană în activitatea de peste an.

Originea sărbătorii își are rădăcinile în Roma antică ca mai apoi, odată cu apariția creștinismului, să se împletească cu tradiția religioasă catolică.

Această sărbătoare națională are o istorie care se întoarce în secole, chiar înainte de ziua sfântă catolică, la întemeierea Romei antice. Împăratul roman Caesar Augustus (Octavian), primul împărat roman, a organizat prima repetare a lui Ferragosto, numită Feriae Augusti, în 18 î.H. Data comemorează victoria lui Augustus asupra rivalului său, Marc Antony, la bătălia de la Actium.

În zilele noastre, italienii sărbătoresc ziua de 15 august – Ferragosto, organizând excursii, pic-nic uri, festivități diverse finalizate cu focuri de artificii, concerte, sejururi la munte sau la mare.

Blueline Vă urează Buon Ferragosto!

ferragosto