Happy birthday Google!

Google este una dintre cele mai cunoscute și utilizate companii din lume, care oferă servicii și produse variate, de la motorul de căutare, la Gmail, YouTube, Maps, Chrome și multe altele. Dar știi când și cum se sărbătorește ziua de naștere Google?

Data exactă a zilei de naștere Google nu este clară, deoarece compania a fost fondată oficial pe 4 septembrie 1998, dar a început să funcționeze ca un proiect de cercetare al doi studenți de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin, încă din ianuarie 1996. Totuși, Google a ales să își sărbătorească ziua de naștere pe 27 septembrie, data la care a fost înregistrat domeniul google.com în 1997.

De obicei, Google își sărbătorește ziua de naștere printr-un doodle special, adică o modificare creativă a logo-ului său, care apare pe pagina principală a motorului de căutare. Doodle-urile sunt realizate de o echipă de artiști și ingineri, care se inspiră din diverse teme și evenimente culturale, istorice sau sociale. Unele dintre doodle-urile dedicate zilei de naștere Google au fost interactive, cum ar fi cel din 2010, care permitea utilizatorilor să joace un joc de pinball, sau cel din 2013, care afișa o roată norocoasă cu diferite surprize.

Google nu este singura companie care își sărbătorește ziua de naștere printr-un doodle. De exemplu, Yahoo! își sărbătorește ziua de naștere pe 2 martie, data la care a fost fondată în 1995, iar Bing își sărbătorește ziua de naștere pe 3 iunie, data la care a fost lansat în 2009

Google’s 25th Birthday!

googles 25th birthday 6753651837110114

g25gle