Despre convingeri limitative…

Vorbeam astăzi cu o prietenă, care îmi povestea despre cât de nașpa este viața și cât de incapabilă este, etc.
Mi s-a întâmplat deseori să întâlnesc oameni care cred că nu vor reuși niciodată să realizeze anumite lucruri, că nu pot, că nu le iese, etc.
Mi s-a întâmplat și mie să cred că anumite lcururi nu sunt pentru mine, dar ulterior când m-am apucat să le fac, a ieșit foarte bine…
Asta se întâmplă atât în viața de zi cu zi cât și în cea profesională.
Dacă un șef de echipă este convins că echipa sa nu va avea performanțe, așa se va întâmpla.
Îmi amintesc foarte bine multe cazuri, atunci când colegii din departamentul de vânzări erau în dificultate, în primul rând șeful lor nu credea în acele rezultate.
Din acest motiv, am dat întotdeuna prioritate pe formarea șefilor de echipă, pentru că nu poți transmite unor oameni o convingere pe care nu o ai și nimeni nu te va crede că poți face ceva dacă nu crezi tu în primul rând că poți reuși.
Liderul spiritual Ghandi spunea: ,,Omul devine deseori ceea ce se consideră a fi. Dacă continui să-mi spun că nu pot face un anume lucru, este posibil să sfârşesc prin a deveni incapabil să o fac. Dimpotrivă, dacă am credinţa că o pot face, cu siguranţă voi dobândi capacitatea să o fac chiar dacă nu o am de la început’’.
Ca să reușim avem nevoie să gândim pozitiv și să acționăm pe măsură și dacă suntem capabili să facem acest lucru, suntem obligați să îi ajutăm și pe alții să o facă, doar așa o echipă poate aduce performanțe, doar așa o lume devine mai bună.

Ce faceți atunci când aveți convingeri limitative?
Cum le depășiți?

despre convingeri